Tu ai făcut vreodată schimb de cărţi cu cineva?

Tu ai făcut vreodată schimb de cărţi cu cineva?

Tu ai făcut vreodată schimb de cărţi cu cineva? Ce părere ai despre acest lucru?
Ai prin casă cărți care nu-ți mai folosesc sau pe care le-ai cumpărat la un moment dat crezând că îți plac, iar atunci când ai început să le citești ai constatat că nu sunt pe gustul tău?
Mie, cel puțin, mi s-a întâmplat de o grămadă de ori; fie mă așteptasem la altceva văzând titlul, fie îmi plăcuse foarte mult un roman de același autor și credeam că îmi vor plăcea și alte opere ale sale; fie am primit recomandări de la unele persoane privind o anumită carte, cert e că multe cărți au ajuns abandonate înainte de a parcurge măcar un sfert. Pentru că sunt tipul acela de cititor care nu se „luptă” cu o carte, nu „trage” de ea doar pentru a ști că a terminat-o. Citesc pentru că îmi place, mă relaxează, ori dacă aș „trage” de o carte doar de dragul de a o termina, această plăcere s-ar transforma într-o obligație. În fine, deja intrăm în alte discuții care merită abordate în alte articole.
schimb de carti
Cum spuneam, în timp ce nu ai ce face cu unele cărți, așternându-se praful pe ele în bibliotecă sau după caz, uitându-le într-un fișier al computerului, ți-ai dori alte cărți. Se întâmplă ca acele cărți dorite să fie de negăsit, sau prea scumpe, sau pur și simplu te gândești că ai dat deja banii pe alte cărți care nu-ți stârnesc interesul. Indiferent de motive, e păcat ca acele cărți care nu-ți folosesc să rămână uitate într-un colț, în timp ce altora le-ar face mare plăcere să le citească. Gusturile nu se discută, și probabil că și alte persoane, la rândul lor, sunt în aceeași situație ca tine: este foarte probabil ca unii cititori să tânjească după cărțile nefolositoare pentru tine, în timp ce le ocupă loc în casă altele ce pe tine te-ar interesa. Astfel, intervine soluția de a face schimb de cărți; în loc să cumperi o carte, o poți primi în urma schimbului cu una ce nu-ți mai trebuie.
Probabil te întrebi „Dar cum știu eu cine deține cartea pe care o caut și e dispus la acest schimb?”. Răspunsul îl afli aici înPiața online de cărți, care este un serviciu gratuit oferit de site-ul bibliocarti.com, unde poți găsi diverse oferte: de vânzare, cumpărare, donație și schimb de cărți. Unele cărți sunt date atât spre vânzare, cât și spre schimb. Astfel, vânzătorul ar accepta și un schimb de cărți, dacă îl interesează oferta. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi în piața online de cărțiși să urmărești ofertele, poate este oferită la schimb o carte care te interesează. Dacă ai găsit cartea dorită, ai în anunț datele de contact ale persoanei și stabiliți împreună un schimb de cărți. De asemenea, poți face și tu o solicitare, prin anunț gratuit, în care specifici ce carte oferi la schimb. Așadar, dacă există persoane interesate de cartea ta și dispuse la schimb, te vor contacta.
În felul acesta, nu vei scoate bani din portofel sau poate vei găsi o carte pe care ai căutat-o mult timp fără success, scăpând și de ceva nefolositor. Totodată, îi vei face o bucurie cuiva care își dorește cartea de care tu nu mai ai nevoie, persoana respectivă nemaifiind nevoită să plătească alți bani sau să o caute peste tot, dacă este greu de găsit și scăpând, la rândul ei, de un material care îi ocupă loc degeaba în casă. Nu ți se pare o soluţie avantajoasă?
Pentru mai multe detalii, vă invit să urmăriți site-ul.
Tu ești dispus/ă la un schimb de cărți?
Guest post scris de : Sorina Ciocârlan membru al echipei Bibliocarti.

Comentarii