Hans Christian Andersen – Soldățelul de plumb (carte audio)

cele-mai-frumoase-povesti-soldatelul-de-plumb_1_fullsize Soldățelul de plumb este încă una dintre cele mai cunoscute opere ale lui Hans Christian Andersen.
Timp de 14 minute și 45 de secunde puteți urmări aventurile personajului principal, un soldățel de plumb fără un picior.
Totul începe când un copil primește cadou de ziua sa o cutie cu 25 de soldați de plumb. Unul dintre soldăței este lipsit de un picior, deoarece la momentul fabricării, materialul nu a ajuns pentru toți.
În acea cameră erau și alte jucării, printre care o dansatoare de hârtie, care locuia într-un castel. Fata își ținea un picior atât de sus, încât soldățelul credea că are aceeași problemă ca el, un picior lipsă. El se îndrăgostește de acea dansatoare și crede că ar fi o nevastă potrivită.  Totuși, îi încolțește o teamă: că fata îl va respinge deoarece ea trăia într-un castel, iar el era un biet soldat adăpostit într-o cutie.
Prin anumite împrejurări, soldățelul ajunge pe pervazul camerei și de acolo cade pe trotuar, în stradă. Din acest moment, personajul nostru va trece prin multe peripeții și este convins că n-o va mai vedea niciodată pe fata de care era îndrăgostit. Însă au loc răsturnări de situație și se întâmplă lucruri neașteptate.
Dacă sunteți curioși prin ce aventuri va trece soldățelul, dacă se va mai întâlni sau nu cu grațioasa dansatoare  și cum se va termina totul, audiați cartea.
Morala în Soldățelul de plumb este să avem încredere în forțele proprii, să nu ne lăsăm învinși de temeri nejustificate, să trăim clipa, pentru că vine un moment când totul se poate preface în scrum.
Descarcă online și ascultă acum cartea audio Soldățelul de plumb de Hans Christian Andersen. Cărțile sunt înregistrate de către voluntarii Cartiaudio.eu.
Audiție plăcută!

Comentarii