Hans Christian Andersen – Vol. 2 Cele mai frumoase povești (carte audio)

povesti_andersen_flamingoTitlu: Cele mai frumoase povești volumul 2
Autor: Hans Christian Andersen
Editura: ErcPress
Notă: ☆☆☆☆☆
Categorie:
Reduceri: DA

Carte online: DA

Prezentare:

Vă era dor de basmele lui Hans Christian Andersen? Dacă v-a plăcut primul volum din Cele mai frumoase povești, vă puteți delecta în continuare cu volumul 2 din aceeași colecție.
Volumul 2 conține alte 10 povești și ascultarea sa (este vorba tot de o carte audio, așa cum v-am obișnuit) durează 2 ore și 19 minute.
De această dată, avem de a face cu: Hans cel prostănac; Cufărul zburător; Fabula se referă și la tine; Fetița cu chibriturile; Florile micuței Ida; Grădinarul, Stăpânul și Stăpâna; Ceainicul; Mingea și titirezul; Povestea unui gât de sticlă; Prințul cel rău.
Poveștile lui Andersen  promovează valorile morale, motiv pentru care sunt foarte bune în educația copiilor. Ele pot fi numite și metafore pline de tâlc, autorul folosindu-se de exemple alegorice pentru a face referire la situații întâlnite în viața de zi cu zi. Astfel, chiar dacă în multe dintre basmele sale personajele sunt animale, situațiile sunt tipic omenești, în unele chiar regăsindu-ne. În multe povești întâlnim esența unor zicale. De exemplu, zicala „Cine aleargă după doi iepuri nu prinde niciunul” se regăsește în Fabula se referă și la tine.
Contrar așteptărilor, nu toate basmele sunt fericite, un exemplu în acest sens fiind Fetița cu chibrituri. Însă această poveste îi învață pe copii despre cât de important este să fii altruist și să-i ajuți pe cei mai neajutorați decât tine. Este o lecție despre bunătatea umană, mai folositoare decât o istorioară amuzantă.
Fetița cu chibrituri este unul dintre cele mai cunoscute și reprezentative basme ale lui Andersen, însă în acest volum veți întâlni și povești mai puțin cunoscute, dar la fel de frumoase și pline de tâlc. Doar este vorba despre Cele mai frumoase povești, nu?
Mai multe veți avea plăcerea de a descoperi din cartea audio Cele mai frumoase povești - vol. 2, de Hans Christian Andersen. Descarcă gratis și ascultă povestea Hans cel prostănac. Audiție plăcută!

Mai multe cărți

Recomandă acum cartea pe social media.
Ai citit-o? Scrie o recenzie a cărții.

Comentarii