Oscar Wilde – Milionarul model (carte audio)

descărcare
Milionarul model de Oscar Wilde. Una dintre puținele povești vesele ale autorului, care ne arată că mai există oameni generoși, care nu se gândesc numai la ei și sunt dispuși să ajute fără să ceară nimic în schimb.
Hughie Erskine este un tânăr sărac și chipeș, îndrăgostit de Laura Merton, fiica unui colonel. Și ea este îndrăgostită de el și plănuiesc împreună să se căsătorească. Dar colonelul, tatăl fetei, este dispus să-i acorde mâna fiicei sale doar dacă Hughie ar deține o avere de cel puțin 10.000 de lire. Ori Hughie nu avea acești bani și nici vreo idee de cum i-ar putea procura.
Într-o zi, Hughie își vizitează un prieten pictor. Acesta avea ca model pentru tablourile sale un cerșetor bătrân. Hughie îl cunoaște și pe cerșetor și în ciuda faptului că nici el nu era bogat, i se face milă de bătrân și îi dă o liră.
Dar surpriză! Discutând ulterior cu pictorul, Hughie află că acel bătrân nu era cerșetor, ci… un baron milionar îmbrăcat ca un cerșetor pentru a-i poza pictorului. Tânărul nostru se simte păcălit și regretă că i-a dat acea liră cuiva care nu avea nevoie de ea.
Ce se întâmplă mai departe vă las să descoperiți singuri din carte. Dacă preferați poveștile cu final fericit, Milionarul model vă va plăcea și mai mult. Ascultă cartea audio gratuit și dacă dorești formatul tipărit, el se află aici. Audiție plăcută!

Comentarii