Rodica Ojog Brașoveanu – Violeta din safe (recenzie)

Violeta din safeTitlu: Violeta din safe
Autor: Rodica Ojog Brașoveanu 
Editura: Kullusys
Notă: ☆☆☆☆☆
Categorie: Beletristică, Ficțiune
Reduceri: DA

Carte online:  DA

Prezentare:

Violeta din safe este o altă dovadă a măiestriei literare a Rodicăi Ojog-Brașoveanu, autoare ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. Publicat în 1986, Violeta din safe este ultimul roman din colecția ce o are în centru pe Minerva Tutovan, femeia milităroasă și eficientă, fosta profesoară de matematică ce încă este protagonistă în coșmarurile elevilor.
Romanul debutează cu o scenă din Restaurantul București, unde tinerii Adriana și Dan observă ceva ieșit din comun. La o altă masă, doi bărbați par să rețină cu forța o fată. Adriana deduce că bărbații o obligă pe acea fată să facă ceva împotriva voinței ei. Bănuiala i se întărește atunci când cei trei pleacă, aproape târând-o pe tânără după ei.
Adriana și Dan nu rămân nepăsători și iau urma ciudatului grup, decizie ce le va aduce probleme.
În alt plan, inginerul Miron Vasiliu lucrează la un proiect de mare importanță națională, iar informațiile confidențiale legate de lucrările sale sunt păstrate într-un safe, de fapt o cameră la care numai el are acces. Într-o zi, găsește în acea cameră o violetă. Inginerul intră în panică, deoarece știa că doar el avea acces la „safe” –ul în care erau păstrate informații confidențiale, de o mare importanță pentru Stat.
Sunt convinsă că deja vă puneți anumite întrebări: ce legătură există între cele două planuri? Ce se va întâmpla cu Adriana și Dan? Cine era acea fată și de ce era reținută de cei doi bărbați? Care este misterul violetei din safe? Cine a reușit să spargă sistemul de securitate al safe-ului și de ce a riscat să se deconspire lăsând acea floare acolo? O fi vreun mesaj pentru inginerul Vasiliu sau pentru autorități?
Violeta din safeVeți avea răspunsurile la aceste întrebări citind cartea. Pot să vă dau, însă, câteva indicii: maiorul Minerva Tutovan, alături de locotenentul Dobrescu (fostul ei elev, încă terorizat de matematică și de metodele profesoarei) sunt implicați în rezolvarea cazului.
Un roman cu spionaj industrial (subiect foarte la modă în cărțile polițiste de dinainte de 1989), cu acțiune, suspans și personaje spectaculoase, în câteva cuvinte, ingredientele scriiturii Rodicăi Ojog-Brașoveanu.

Despre autor: Vezi aici mai multe despre Rodica  Ojog-Brașoveanu

Mai multe cărți

Recomandă acum cartea pe social media.
Ai citit-o? Scrie o recenzie a cărții.

Lectură plăcută!

Comentarii