Alexandre Dumas tatăl – Castelul cu spiriduși

Alexandre Dumas tatăl Titlu: Castelul cu spiriduși
Autor: Alexandre Dumas tatăl
CategorieBeletristică, Cărți copii
Carte online: DA – Audio .mp3. DESCARCĂ ACUM
Prezentare: 

Alexandre Dumas tatăl (1802-1870) este un scriitor francez ale cărui opere au făcut înconjurul lumii:Contele de Monte-CristoCei trei muschetari, După douăzeci de ani, Vicontele de Bragelonne, Regina Margot, Colierul reginei și multe altele.
Castelul cu spiriduși este o poveste mai puțin cunoscută a scriitorului, dar plăcută. Ați ghicit, începe cu „A fost odată”… în perioada medievală, un conte pe nume Osmond. Contele Osmond și soția sa, contesa Berthe, aveau un castel vechi, păzit de spiriduși numiți „cobolzi”. Cei doi s-au hotărât să reconstruiască acel castel și le-au promis muncitorilor că dacă își vor termina repede treaba, vor fi răsplătiți cu un ospăț cu fiertură de miere, un desert foarte apreciat în Evul Mediu. Castelul a fost repede reconstruit, iar stăpânii s-au ținut de cuvânt: au pregătit un ospăț cu fiertură de miere pentru muncitori. Mai mult decât atât, ospățul a devenit un obicei anual, organizat la fiecare 1 mai. Dorința contesei a fost ca și după moartea ei tradiția să continue.
Anii trec, prin castel se perindă mai multe generații, și după moartea contesei, în ciuda dorinței acesteia, obiceiul a început să se stingă. Unii dintre urmașii contelui Osmond și ai contesei Berthe n-au mai respectat obiceiul, considerând că nu are rost să cheltuie atât de mulți bani pe o masă servită slujitorilor.
Însă lucrurile nu rămân așa: aflând că dorința îi este nesocotită, fantoma contesei Berthe își face simțită apariția, alături de cobolzi, acei spiriduși care păzeau castelul. Unii dintre urmași s-au speriat de vizitele fantomei contesei și sub un pretext sau altul, au plecat din castel.
Au venit alți urmași, unul dintre ei fiind dispus să i-o dea pe fiica sa de soție celui care va reuși să alunge fantoma.
Dacă a reușit cineva să scape de fantoma contesei sau ce anume s-a întâmplat puteți afla ascultând cartea. Audiție plăcută!

Mai multe cărți

Recomandă acum cartea pe social media.
Ai citit-o? Scrie o recenzie a cărții.

Dă-i o cafea

Comentarii