Alexandre Dumas tatăl – Cei trei muschetari

Cei_trei_muschetari_5Titlu: Cei trei muschetari
Autor: Alexandre Dumas tatăl
Editura: Tedit
Categorie: Aventuri, Beletristică
Reduceri: DA – CUMPĂR ACUM
Online: DA – ASCULTĂ ACUM
Prezentare: 

Alexandre Dumas tatăl (1802-1870) este un scriitor francez ale cărui opere au făcut înconjurul lumii: Contele de Monte-CristoCei trei muschetari, După douăzeci de ani, Vicontele de Bragelonne, Regina Margot, Colierul reginei și multe altele.
Cei trei muschetari își are continuarea în După douăzeci de ani șiVicontele de Bragelonne și toate trei sunt foarte potrivite de citit în adolescență. Dacă ar fi să recomand o carte pentru o anumită perioadă din viață, Cei trei muschetari și continuările sale sunt perfecte pentru adolescență, sau cel puțin așa a fost în cazul meu. Aventurile, idealismul, curajul de a depăși obstacolele, cultul prieteniei sunt teme întâlnite în opera lui Dumas și numai bune de citit de adolescenți. Așa că dacă sunteți în această perioadă a vieții, nu mai pierdeți timpul și citiți-le! Mai târziu se poate ca maturitatea să nu vă lase să le apreciați ca acum.
Cei trei muschetari sunt, de fapt, patru. Însă titlul este dat de primii trei: Porthos, Athos și Aramis; ulterior li s-a alăturat al patrulea, d’Artagnan. Romanul înfățișează aventurile prin care trec cei patru în drumul lor spre dreptate. Ei îi ajută pe regina Ana de Austria și pe iubitul ei, ducele de Buckingham, să scape din complotul urzit de maleficul cardinal Richelieu, care urmărea slăbirea puterii politice a Angliei.
Romanul este presărat cu umor și promovează valori foarte importante, dar care par a fi uitate în zilele noastre: prietenia adevărată și onoarea. Nu știu să existe în literatură o relație de prietenie mai curată și adevărată decât cea a celor patru muschetari. Voi știți? Dacă da, spuneți-ne și nouă într-un comentariu.
Însă mai întâi vă invit să ascultați Cei trei muschetari, dacă nu ați citit-o până acum sau dacă vreți s-o parcurgeți din nou. Audiție plăcută alături de Athos, Porthos, Aramis și d’Artagnan!

Recomandă acum cartea pe social media.
Ai citit-o? Scrie o recenzie a cărții.

Dă-i o cafea

Comentarii