Îți place lectura? Hai și tu în comunitatea online Bibliocarti.com!

logoÎți place să citești? Cochetezi si cu scrisul din când în când? Articole, poezii, ai un blog? Sau poate nu ai încercat nimic în acest sens, dar știi că ai potențial și ți-ar plăcea să scrii? Sau pur și simplu ești pasionat de citit și îți plac discuțiile pe teme literare?
Dacă răspunsul la una sau la mai multe din întrebările de mai sus este afirmativ, locul tău este în Comunitatea Online Bibliocarti.com.
Ce este Comunitatea Online Bibliocarti.com?
Este un loc unde se adună oameni pasionați de lectură pentru a discuta pe teme literare. Există un forum unde poți împărtăși opinii despre cărți, articole, recenzii și alte creații din domeniul literar.
Totodată, dacă îți place să scrii, în Comunitatea Online Bibliocarti.com îți poți publica textele: poezii, articole, editoriale, recenzii de cărți sau orice altceva ai scris și vrei să împărtășești cu iubitorii de lectură.
Care sunt planurile Comunității Online Bibliocarti.com?
  • Încurajarea și promovarea scriitorilor români, prin oferirea unui feedback pozitiv și constructiv;
  • Descoperirea unor noi valori;
  • Promovarea lecturii;
  • Dezvoltarea unei comunități cât mai mare, prietenoasă și unită prin lectură.
Cum încep?
Simplu! Comunitatea Online Bibliocarti.com are un sistem ușor și rapid de publicare. Ai un cont pe o rețea de socializare? Atunci te poți autentifica prin acest cont cu un click pe iconițele din partea dreaptă a formularului. Apoi scrii comentariul dorit și apeși butonul „Trimite un comentariu”.
Dacă nu ai cont pe rețelele de socializare, nu e nicio problemă. Poți publica și fără. Cum anume? Completezi câmpurile „Email”, „Nume”, opțional „Pagină web”, după care urmezi același procedeu ca în cazul în care te-ai loga printr-o rețea de socializare (scrii textul, apeși „Trimite un comentariu” și gata).
Pentru a afla ce spun alte persoane despre ceea ce ai scris, bifează „Notify me of new comments via email” înainte de a trimite textul.
Pentru mai multe detalii, poți accesa link-ul acesta.
Cu ajutorul comunității Bibliocarti.com nu vei putea numai să comunici cu alte persoane pe teme literare sau să-ți publici creațiile; vei avea și posibilitatea de a cumpăra, vinde, dona sau face schimb de cărți, toate acestea prin intermediul pieței online de cărți.
Ce este piața online de cărți?
Este un serviciu oferit de site-ul de cărți www.bibliocarti.com, ce facilitează cumpărarea, vânzarea, schimbul sau donația de cărți. Pentru început, trebuie să-ți faci cont în Piața online. Este gratuit și durează mai puțin de 1 minut.
Apoi, în funcție de activitatea pe care vrei s-o desfășori în acest spațiu, urmează mai mulți pași:
  1. Dacă vrei să vinzi cărți: listează cartea, incluzând descrierea și prețul acesteia. Pot exista deja doritori ai cărții, de aceea este bine să folosești funcția „Solicitări cărți”. Însă mai multe detalii tehnice privind procesul vânzării la piața online de cărți poți obține de aici.
  2. Dacă vrei să dai o carte în schimbul alteia, selectezi categoria „Schimb de cărți” și completezi spațiile. La fel ca la vânzare, poți consulta rubrica „Solicitări cărți” în prealabil, pentru a vedea dacă dorește cineva cartea pe care tu o propui la schimb sau dacă este propusă la schimb o carte care te interesează.
  3. Dacă nu găsești cartea pe site: pune un anunț în piața online de cărți, iar dacă cineva se află în posesia cărții și e dispus s-o vândă, te va contacta.
  4. Dacă vrei să cumperi cărți, după ce îți alegi cartea sau cărțile dorite, poți contacta vânzătorul telefonic sau prin email, folosind un formular de pe site.
  5. Dacă vrei să donezi mai multe cărți deodată, fără a fi listată fiecare în parte, poți lua legătura cu piața online de cărți. Pentru mai multe informații, folosește secțiunea http://bibliocarti.com/contact/.
În piața online de cărți poți întâlni edituri, librării, anticariate, precum și persoane care doresc să vândă, să cumpere, să dea la schimb sau să doneze cărți. Toate serviciile în piața online de cărți sunt gratuite. Totodată, trebuie precizat că piața online de cărți nu intermediază schimbul dintre vânzător și cumpărator, ci oferă cadrul și sprijinul necesare unei cât mai bune desfășurari a acțiunilor cititorilor.
Dacă te mulțumește modul de funcționare a pieței online de cărți, o poți recomanda și prietenilor sau cunoștințelor. Tot ce trebuie să faci este să te autentifici, mergi la „Contul meu”, apeși „Your referrals” și acolo ai un link pe care îl poți trimite prietenilor.
Astfel, în Comunitatea Online Bibliocarti.com îți poți publica scrierile, poți discuta cu alte persoane pasionate de lectură și cu ajutorul pieței online de cărți, poți cumpăra, vinde, dona sau face schimb de cărți. Mult succes!

Comentarii