Oscar Wilde – Sfinxul fără taină

Titlu: Sfinxul fără taină
Autor: Oscar Wilde
Categorie: Beletristică
Carte online: DA – audio

oscar-wildePrezentare: 

Sfinxul fără taină este una dintre cele mai frumoase creații ale celebrului scriitor Oscar Wilde.
Naratorul ne spune povestea unui prieten și fost coleg pe nume Gerald Murchison. Revăzut după 10 ani, acesta pare deprimat, abătut de parcă îl părăsise bucuria de viață ce îl caracteriza atât de bine acum mulți ani.
Amicul său îl convinge să spună ce anume l-a lăsat în această stare. Așadar, își începe povestea:
Gerald făcuse o pasiune pentru o femeie întâlnită întâmplător, pe stradă. Printr-o coincidență, el a reîntâlnit-o pe frumoasa necunoscută în casa unei doamne din înalta societate. Așa află identitatea și starea civilă a femeii: lady Alroy, văduvă. De la primul schimb de cuvinte, Gerald își dă seama că femeia ascunde ceva. Încep să se viziteze, iar Gerald este din ce în ce mai fascinat de ea și de aura de mister ce o înconjoară. El chiar ia hotărârea de a o cere în căsătorie.
Tot întâmplător o zărește într-o zi pe stradă, cu fața acoperită de un voal. O urmărește și o vede intrând într-o casă străină. O vizitează în aceeași zi, mai târziu, când o găsește întinsă pe canapea, spunându-i că nu ieșise în acea zi din casă. Întrebându-se de ce ea ascunde un lucru aparent banal, Gerald ajunge să creadă că văduva se întâlnea cu un bărbat în acea locuință. Ceva este cert: lady Alroy este învăluită în mister.
În cele din urmă, Gerald află secretul văduvei, însă este prea târziu. De ce spun asta? Veți afla ascultând cartea.
Tot ascultând cartea veți afla misterul lui lady Alroy, ce s-a întâmplat cu ea și cu Gerald Murchison. Vă urăm audiție plăcută!

Mai multe cărți

Recomandă acum cartea pe social media.
Ai citit-o? Scrie o recenzie a cărții.

Comentarii