Sir Arthur Conan Doyle – Mașina de dezintegrare

Titlu: Mașina de dezintegrare
Autor: Sir Arthur Conan Doyle
CategorieBeletristică, S.F.
Carte online: DA – Audio DESCARCĂ ACUM

Prezentare: 
Sir Arthur Conan Doyle este scriitorul britanic care a creat celebrul personaj Sherlock Holmes. Deși a absolvit și a practicat Medicina, s-a dedicat scrisului. Pe lângă romanele polițiste din seria Sherlock Holmes, autorul este renumit pentru Aventurile profesorului Challenger, din care fac parte mai multe opere, printre care O lume pierdută și Mașina de dezintegrare.
Mașina de dezintegrare este o povestire științifico-fantastică foarte interesantă în care îi întâlnim pe profesorul Challenger și reporterul Ed Malone, personaje prezente și în alte cărți ale autorului.
De această dată, Malone și Challenger sunt solicitați să analizeze invenția unui savant lituanian lipsit de etică, și anume o mașină de dezintegrare. Aparatul cu pricina poate readuce orice din natură, inclusiv oameni, la starea inițială de atomi. De asemenea, cu ajutorul aceleiași mașini, se poate reveni la starea anterioară dezintegrării.
Cum probabil v-ați dat seama, acea invenție putea avea consecințe foarte grave într-un război sau în mâinile cuiva necugetat. Savantul intenționa să-și vândă creația acelui guvern care îi va plăti mai mult, fără a-i păsa de milioanele de ființe umane care ar putea fi evaporate pur și simplu la acționarea manetei.
Profesorul Challenger, după ce observă pe propria piele consecințele pe care utilizarea mașinii le poate avea, este nevoit să ia o decizie foarte importantă și deloc ușoară.
Cartea nu este numai o creație științifico-fantastică privind o mașină de dezintegrare, ci conține un mesaj mai profund, privind consecințele pe care faptelor noastre le pot avea și necesitatea de a lua decizii într-o situație critică.
Dacă doriți să aflați ce se întâmplă și ce decizie va lua profesorul Challenger, vă invit să ascultați cartea. Audiție plăcută!

Mai multe cărți

Recomandă acum cartea pe social media.
Ai citit-o? Scrie o recenzie a cărții.

Comentarii