Sir Arthur Conan Doyle – O lume dispărută

52-LumeaDisparutaTitlu: O lume dispărută
Autor: Sir Arthur Conan Doyle
Editura: Corint
CategorieBeletristică, Aventuri, S.F.
Carte online: DA – Electronică PDF DESCARCĂ ACUM
Prezentare: 

Sir Arthur Conan Doyle este, după cum probabil știți, creatorul celebrului detectiv Sherlock Holmes din seria romanelor polițiste. Născut în Scoția, la Edinburgh, a absolvit și practicat Medicina. Ducând lipsă de pacienți, s-a dedicat scrisului.
Pe lângă Sherlock Holmes, a mai creat un personaj celebru: profesorul Challenger, unul dintre protagoniștii romanului O lume dispărută.
Romanul O lume dispărută a fost scris în anul 1912 și a inspirat mai multe ecranizări, chiar un desen animat.
Este vorba despre aventurile unor englezi în jungla amazoniană, unde trăiesc dinozauri și oameni maimuță; romanul este unul de aventuri, cu tentă științifico-fantastică.
Dar cum au ajuns niște englezi în pădurile Americii de Sud?
Un reporter pe nume Ed Malone îi cere șefului său să-i încredințeze o misiune cât mai periculoasă, pentru a-și impresiona iubita. Atunci el îl trimite la un profesor excentric, Challenger, renumit pentru faptul de a fi bătut câțiva jurnaliști care nu îi credeau afirmațiile despre expedițiile sale.
Deși la început profesorul are o atitudine neprietenoasă la adresa lui Ed, acesta din urmă reușește să-i câștige încrederea și Challenger îi propune să-l însoțească într-o expediție în Amazonia alături de omul de știință Sumerlee (rivalul lui Challenger) și de lordul John Roxton.
Cei patru trec prin multe aventuri și nu mică îi este mirarea lui Ed când vede că în acele locuri încă trăiau dinozauri. Se luptă cu oamenii-maimuță, de care sunt capturați și întâmpină probleme cu tribul oamenilor.
Însă mai multe nu vă dezvălui, vă las plăcerea de a descoperi citind cartea. Lectură plăcută!

Mai multe cărți

Recomandă acum cartea pe social media.
Ai citit-o? Scrie o recenzie a cărții.

Comentarii