Cum e cu accesarea de fonduri?

Cum e cu accesarea de fonduri?

Cum e cu accesarea de fonduri

Probabil multă lume are un proiect în minte legat de pasiunile sale: să scoată pe piață o carte, să organizeze o expoziție sau un festival, să promoveze anumite valori ale țării noastre și multe alte idei interesante. De câte ori nu ați spus: „Dacă aș avea bani, aș face cutare lucru.”
Dar de multe ori avem mintea plină de idei și mijloace limitate de a le pune în practică. Un exemplu de impediment ar fi fondurile insuficiente. Ce putem face într-o astfel de situație? Putem face un împrumut la bancă. Dar ar fi nevoie să împrumutăm o sumă foarte mare, ceea ce nu este o idee foarte bună. Sau ar fi dacă am împrumuta o sumă mai mică, pe care suntem siguri că o putem restitui.
Și cu restul fondului cum rămâne? Putem să ne împrumutăm la rude și la prieteni. Dar deși probabil mai înțelegători și mai flexibili decât băncile, nu putem să abuzăm de bunăvoința lor prea mult. În plus, ne vom îngloda în datorii: o sumă acolo, o sumă în altă parte și uite cum te trezești peste noapte plin de datorii. Mai ales că există un risc ca proiectul să nu dea roade, cu alte cuvinte, să nu ne scoatem banii. Și atunci? Ce facem cu banca și cu datoriile la rude și la prieteni?
O soluție ar fi accesarea de fonduri. Ce accesare de fonduri? De unde fonduri? Simplu: fonduri europene. Și așa sunt la modă! Prin accesarea de fonduri europene ne putem duce proiectul la îndeplinire. Sunt tot felul de programe care se ocupă cu acest lucru: susținerea oamenilor să-și transforme ideile în ceva concret. Trebuie ca ideea ta să fie suficient de convingătoare, promițătoare și fezabilă pentru a primi finanțarea. Cu alte cuvinte, va trebui să justifici de ce merită să se investească în proiectul tău. Desigur că nu toată suma poate fi acoperită din accesarea fondurilor. Persoana care dorește finanțarea va trebui să depună un mic procent și din alte surse (credit bancar, venituri proprii etc).
Dacă nu îți va fi acceptată cererea din prima, nu te descuraja! Anul următor vei putea să aplici din nou. Ba mai mult, faptul că ai perseverat în planul tău și că nu te-ai lăsat păgubaș îți va crește șansele în primirea finanțării! Vorbesc serios, nu e glumă! Interesați-vă și o să vedeți!
Acestea fiind spuse, succes în realizarea proiectelor și în accesarea de fonduri!

Comentarii