Revolta akienilor - Daniel ZărnescuMărturisesc că înainte să mă apuc de roman, nu prea mă îmbia titlul. Credeam că e ceva SF și că akienii erau un fel de extratereștri. Cum eu nu le am cu SF-ul nici să mă împuști (sau hai, poate doar dacă elementul SF este minor), eram destul de reticentă.
Am fost plăcut surprinsă să descopăr o altfel de lectură decât cea la care mă așteptam. O carte relaxantă, care se citește ușor, amuzantă și ceea ce îmi place mult la orice creație, cu mesaj.
Nu reușesc să-mi dau seama cărui gen se încadrează: aparent, este un roman de aventuri pentru adolescenți, însă nu se rezumă la atât. De fapt, nu cred că este numai pentru adolescenți. Personajul principal este la granița dintre copilărie și adolescență, dar romanul poate fi citit de oricine. În mod normal, l-aș încadra într-unul dintre genurile fantasy sau SF, dar aici nu e cazul: mai poate fi un roman fantasy sau SF din moment ce personajul-narator este conștient că akienii sunt ființe imaginare?https://literaturapetocuri.ro/revolta-akienilor-de-daniel-zarnescu-editura-stepout-recenzie.html

Comentarii