A apărut sezonul 3 din Strike!


                                                

Titlu original: Strike
Anul apariției: 2017-2018
Țara de origine: Marea Britanie (BBC)
Sezoane:
  1. Chemarea cucului: 3 episoade (2017);
  2. Viermele de mătase: 2 episoade (2017);
  3. Carieră malefică: 2 episoade (2018)
Durată episod: 60 minute
Genul: polițist, mister
Distribuție: Tom Burke (Cormoran Strike), Holliday Grainger (Robin Ellacott), Kerr Logan (Matthew), Ben Crompton (Shanker), Killian Scott (Eric Wardle)
Cotație IMDb: 7,9

Nu de mult, scriam despre seria Strike. Nu știu de ce nu se bucură de prea multă popularitate, cel puțin la noi. Nu are rost să vă mai spun cât de bună mi se pare și de ce, găsiți totul aici.
Sezonul 3 corespunde celei de-a treia cărți din serie, „Carieră malefică” și are 2 episoade. Îmi era dor de Robin și  Cormoran, de acțiunea palpitantă, de tot ce înseamnă acest serial și am fost cam dezamăgită pentru că a durat atât de puțin. 2 episoade a câte 60 de minute nu mi se pare nici pe departe suficient. Dacă tot au făcut serie, de ce nu sunt mai multe episoade? Acțiunea complexă din acest volum nu poate fi cuprinsă în atât de puțin. Totul este comprimat, pe repede-înainte, acum se ceartă Robin cu Matthew, acum se despart, acum se împacă, acum e Robin atacată. Unde sunt toate trăirile complexe, toate peripețiile prin care au trecut Robin și Cormoran Strike?
În schimb, mi-a plăcut că au respectat destul de fidel cartea. Unele scene și întâmplări sunt exact desprinse de acolo, cu punct și virgulă. Singura parte „băgată din top” și care bate la ochi este cea în care Matthew găsește un deget în carafa cu apă. Aceea nu este în carte. Și gata, nu vă mai zic, că dau spoilere!
Mai bine să vă spun câte ceva despre subiect: Robin deja este „de-a casei”, lucrează permanent la biroul detectivului Cormoran Strike, alături de care formează o echipă reușită. Nu la fel de încântat este viitorul ei soț, Matthew, mai ales când Robin primește un pachet mai… ciudat, ca să nu zic de-a dreptul morbid, ce conține un picior de femeie.
Imediat încep investigațiile: de la cine provine acel picior și mai ales, de ce i-a fost trimis lui Robin? Cine putea să facă un asemenea lucru?
La scurt timp, se descoperă cadavrul dezmembrat al unei femei. Strike are 3 bănuieli cu privire la identitatea făptașului, fiecare având legătură cu trecutul său: tatăl său vitreg, pe care întotdeauna l-a bănuit de uciderea mamei sale și doi militari, autori ai unor fapte groaznice. Este convins că unul dintre cei trei este cel pe care îl caută.
Strike și Robin investighează, se implică în activități periculoase. În alt plan, Robin află că Matthew a înșelat-o și chiar în prag de nuntă, se despart. Mi-a scăpat deja că se împacă, dar dacă se căsătoresc rămâne să aflați pe cont propriu. Tot ce pot spune este că îmi displace din ce în ce mai mult Matthew. Avem ocazia să aflăm mai multe și despre trauma prin care a trecut Robin pe când era studentă, motivul pentru care a renunțat la studii.
Ce să vă zic pe lângă „vizionare plăcută”? Că aș fi vrut mai multe episoade și că de abia aștept următorul sezon, care a primit deja confirmare oficială. Dar mai întâi, trebuie să apară volumul 4 din serie, „Lethal White”, ce va servi drept material pentru adaptare. Mi-a șoptit mie o păsărică, J.K. Rowling a terminat de scris cartea… Mai trebuie doar să apară pe piață!


Comentarii