Harry Potter și Talismanele Morții - partea I

Deja știți, SPOILERE!

Azi-noapte iar m-a ținut trează până la 1:30. Cum cine? Pro TV-ul! Așa au făcut și vinerea trecută, cu „Harry Potter și Prințul Semipur”. Acum au folosit pe post de momeală „Harry Potter și Talismanele Morții”, partea 1. Frumoasă inițiativă și totuși, dacă n-ar da așa multe reclame, filmul s-ar fi terminat cu jumătate de oră mai devreme.
De asta prefer eu filmele pe laptop: nu faci supradoză de reclame și dacă vrei pauză, îți iei când vrei tu și cel mai important, durează cât vrei tu. 
Dar să afli că-l dau la televizor și să nu te uiți? Cum să reziști tentației? 
Și după atât timp de la prima vizionare, am stins televizorul impresionată de sacrificiul lui Dobby. Cred că am regretat mai mult moartea lui decât cea a lui Dumbledore. Mă bucur că adaptarea cinematografică a păstrat această parte: lupta de la reședința Malfoy, torturarea lui Hermione, decizia lui Draco de a nu-l da de gol pe Harry, sacrificiul lui Dobby, ucis de malefica Bellatrix, decizia lui Harry de a-l îngropa fără magie, ca un omagiu.
Deși mi se pare că s-a înaintat în acțiune prea repede față de carte, trebuie să recunosc că este o ecranizare destul de fidelă: s-au respectat momentele majore, ba chiar s-a adăugat un plus de umor, atunci când Harry, Ron și Hermione pătrund în Minister.
Scena de la locuința lui Lovegood a fost simplificată, în carte este mult mai complexă, Harry și Ron fiind salvați doar datorită inteligenței lui Hermione. Mi-a mai plăcut transpunerea în basmul celor trei frați, design-ul este foarte reușit.
De asemenea, diferă răspunsul lui Grindelwald atunci când îl vizitează Voldemort, pentru a-l întreba unde este bagheta de soc. În carte refuză să-i spună că era la Dumbledore. 
Consider o alegere potrivită scindarea în două părți. Volumul 7 este atât de complex și greu de comprimat într-un singur film fără a tăia momente importante.
Nu pot spune decât că abia aștept vinerea viitoare, când voi urmări partea a doua din „Harry Potter și Talismanele Morții”. Chiar dacă mă va ține din nou până la 1 noaptea. 


Comentarii

 1. Ce-mi plac articolele tale cu HP! Adevarate file de enciclopedie. :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Merci! Ma bucur ca pasiunea mea pentru HP este directionata in mod constructiv, in articole apreciate :)

   Ștergere
 2. Am văzut și eu. Astept partea a doua. Clar celălalt fan HP se uita si el.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu