Problemele tehnice au rezolvare!


Vrem, nu vrem, suntem dependenți de tehnologie. Astăzi nu putem concepe viața fără calculator, imprimantă, copiator, cel puțin din punct de vedere profesional. La fel sunt și eu. Dependentă de laptopul meu. Cu ajutorul lui îmi scriu recenziile, articolele, le postez pe blog… Chiar nu reușesc să-mi imaginez activitatea fără el.
Vă dați seama ce greu mi-a fost acum câteva luni, când i s-a defectat coolerul intern! Dintr-odată, a început să vâjâie, de ziceai că e tractor și nu exagerez când spun că vibra toată masa, de parcă erai la o ședință de spiritism! Vâjâitul ca vâjâitul, dar se oprea, pur și simplu. Îl porneam și se repeta povestea: se închidea de la sine. Apoi am aflat că era bine că se oprea; se autoproteja, pentru că dacă ar fi vâjâit în continuare, i s-ar fi „prăjit” hard-disk-ul. Nu mă pricep eu prea bine la calculatoare, dar știu că asta e de rău. Cu atât mai mult cu cât fac prostia de a nu recurge la back-up: știu că trebuie să salvez toate materialele și în altă parte, dar de aici până la pus în practică…
L-am dus la service, l-au examinat, dar veștile nu au fost bune: era nevoie să i se înlocuiască acea piesă defectă, care trebuia comandată, pentru că nu o aveau în stoc. Ghinionul a făcut să prind weekend-ul la mijloc și codul portocaliu de ninsoare. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, livrarea avea să întârzie și uite cum am rămas eu fără laptop o săptămână! O săptămână! Nu știu vouă, dar mie mi se părea enorm! Să înnebunesc când am auzit! Aveam articole cu termen de predat, recenzii de scris, atât pe blog, cât și pe site-urile colaboratoare… Vreo două zile am folosit laptopul mamei, dar avea și ea de lucru, nu puteam să i-l acaparez la nesfârșit… Mai ales că atunci când mă apuc eu de scris… acolo prind rădăcini!
Soluția a venit de la o prietenă care se ocupă cu organizarea de evenimente. Ea mi-a spus că nu de mult, a organizat o conferință și că a apelat la PCMadd.com  . De la ei a închiriat  echipamentele IT pentru buna desfășurare a evenimentului. Pe toată durata conferinței, sprijinul tehnic a fost asigurat de aceeași firmă. În plus, a beneficiat de discount.
Așa că am optat și eu pentru închirierea pe termen scurt (între 1 și 60 de zile) a unui laptop Dell Latitude, cu licență Windows 10 inclusă. Există posibilitatea și de a închiria pe termen lung (între 2 și 12 luni). 
Am plătit 10 euro pe zi și mai în glumă, mai în serios, mă gândeam că puteau să-mi mai țină laptopul în service: cu cât crește durata închirierii, cu atât scade prețul. Dacă închiriezi pentru 1-3 zile, plătești 15 euro pe zi, pentru 4-10 zile (cazul meu), 10 euro, 11-30 zile, 6 euro, iar dacă depășești 31 de zile, se ajunge la 3 euro.
Așa am reușit să predau articolele la timp, iar blog-ul meu nu a avut de suferit, ba chiar această experiență mi-a furnizat material pentru un nou articol. Acum știu că problemele tehnice, oricât de neplăcute sunt, au rezolvare!

Surse foto: PCMadd.com, pexels.com

Comentarii

Trimiteți un comentariu