Seriale ce devin mai bune pe sezon ce trece: Las Chicas del Cable/Cable Girls


Titlu original: Las Chicas del Cable
Anul apariției: 2017
Țara de origine: Spania
Număr sezoane: 4 (3 apărute)
Genul: dramă de epocă
Distribuție: Blanca Suárez, Yon González, Martiño Rivas, Concha Velasco, Nadia de Santiago
Cotație IMDb: 7,8
Despre seriale am tot scris. Seriale care mi-au plăcut, seriale care m-au dezamăgit, seriale care nu mi-au plăcut de la început sau care din contră, mi-au plăcut inițial, dar a căror continuare m-a dezamăgit…
Despre seriale care nu promiteau cine știe ce, dar mi-au plăcut din ce în ce mai mult, n-am scris. „Las chicas del cable” este unul dintre ele.
Mereu am avut o slăbiciune pentru serialele spaniole, cu atât mai mult dacă sunt de epocă.
Ne aflăm în perioada anilor 1920-1930Alba/Lidia (Blanca Suárez) este o tânără a cărei viață n-a fost ușoară. A venit de foarte tânără în Madrid și a înfruntat multe vicisitudini. A răzbit prin propriile forțe și este infiltrată ca telefonistă la compania deținută de familia Cifuentes, pentru a spiona. Acolo se reîntâlnește cu o persoană importantă din trecutul ei: Francisco (Yon González), primul iubit, care i-a fost alături în urmă cu 10 ani, când a sosit în Madrid.
Lidia oscilează între trecut, reprezentat de Francisco, și prezent, în persoana lui Carlos (Martiño Rivas), fiul patronilor companiei. Francisco este, la rândul său, căsătorit cu Elisa (Ángela Cremonte), sora lui Carlos.
Un personaj cheie este doña Carmen de Cifuentes (Concha Velasco), mama lui Carlos și a Elisei, o manipulatoare de mare clasă, care controlează tot, de la companie până la familie. 
Lidia are un grup de prietene foarte unite, una pentru toate și toate pentru una: Carlota (Ana Fernández), Marga (Nadia de Santiago), Ángeles (Maggie Civantos). Fiecare are propria poveste ce merită descoperită.
Am văzut primele două sezoane și mi-au plăcut; ceva ușurel, de relaxare, un fel de comedie romantică de epocă, fără o documentare prea serioasă. Cea mai mare discrepanță am observat-o la muzică, văzându-se clar influențele din ziua de azi. Nu sunt o expertă în istorie, dar sunt sigură că există și acolo discrepanțe, deși drepturile femeilor și abuzurile din acea perioadă sunt destul de fidel redate.
Așadar, un serial drăguț, ușurel, amuzant, nu prea serios. Totuși, ceva mă prinsese acolo, mă determina să-l urmăresc. Avea acel strop de atractivitate ce te ține în fața ecranului, spre deosebire de alte seriale mai bine documentate, dar cărora le lipsește elementul glamour.
Sezonul 3 a fost mai bun decât mă așteptam. Nu știu cât de bine respectă faptele istorice și nici nu-mi pasă, le-a ieșit foarte bine. Ritmul este mai alert, capătă o tentă de thriller, iar dramele personajelor sunt mai pregnante.
Unul dintre aspectele ce m-a atras de la început este jocul actorilor. Distribuția este de excepție, majoritatea actorilor fiindu-mi cunoscuți din alte producții:
Blanca Suárez (Alba/Lidia) este, probabil, una dintre cele mai cunoscute actrițe spaniole din noua generație. O știu din El Internado, El Barco, seriale ce mi-au plăcut la nebunie. A jucat și în alte producții, cum ar fi El piel que habito, alături de Antonio Banderas, El Bar și altele.
Pe Yon González (Francisco) îl știu tot din El Internado. El și Julia, personajul Blancăi Suárez, au avut una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din serial. Chimia dintre ei se vede și în Las Chicas del Cable.
Martiño Rivas (Carlos) a jucat, ați ghicit, tot în El Internado. L-a interpretat pe frumosul Marcos, după care eram leșinată la vremea respectivă. Acum, după ani de zile, constat că mai sexy a devenit... Yon González. Se pare că timpul a lucrat in favoarea lui, pentru că pe vremea când era Ivan în El Internado, nu-mi plăcea deloc.

A fost o plăcere să reîntâlnesc trio-ul Blanca Suárez-Yon González-Martiño Rivas după aproximativ 10 ani. În El Internado îi unea o prietenie indestructibilă, iar povestea Julia-Ivan te lasă fără cuvinte.

Nadia de Santiago (Marga) este o actriță dragă mie, pe care o știu din Amar en Tiempos Revueltos. A mai jucat și în Musarañas, film pe care îl recomand.
Concha Velasco (Carmen de Cifuentes) este o doamnă a televiziunii spaniole. A jucat în numeroase producții, printre care Gran Hotel, cu același Yon González în rolul principal.
Pe Ángela Cremonte (Elisa) o știu din Amar es para Siempre (continuarea de la Amar en Tiempos Revueltos). Din păcate, am avut prea puțin ocazia s-o văd. N-am continuat serialul, dar nu pentru că nu mi-ar fi plăcut (sau poate a contribuit și asta, nu mai era ce a fost), ci pentru că nu știu unde l-aș putea urmări.
În timp ce alte seriale m-au dezamăgit pe parcurs, Las Chicas del Cable m-a surprins într-un mod plăcut. Nu mă așteptam să devină și mai bun. Vi-l recomand din tot sufletul!


Surse foto: IMDB, Pinterest, Vanity Fair, Vertele

Comentarii

  1. Il am si eu pus pe lista de vizionat, dar inca merg pe Tiempos de guerra, dintre cele de gen. Asta suna si mai bine! Multumiri de testare! Prima oara am auzit ca e bun de la tensimena Sorana Carstea, prin tabloide, careia i l-a recomandat o colega spaniola cu care astepta in vestiar sa se opreasca ploaia. :D Dar pana acum nu am citit nicio recenzie atat de analitica. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serios? Nu stiam ca si Soranei Carstea ii place. Eu il urmaresc de cand a aparut, acum un an si ceva. Pai pana nu despic eu firul in 4, nu se poate :)) Imi plac la nebunie seriile spaniole, poate trec si la ala cu razboiul, desi parca prefer din perioada asta, de mai incoace :) Multumesc si eu!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu