TU AI APELA LA COSMETICA DE LUX?

Cărei femei nu îi place să fie răsfățată la o ședință de cosmetică de lux? Să ai parte de cele mai noi tratamente asupra pielii, părului, unghiilor?
Vedem actrițe care arată senzațional. În același timp, pe Internet circulă poze cu actrițe nemachiate. Toată lumea se grăbește să exclame: „Vai, dar cum arată nemachiată! Groaznic, n-o mai recunoști!”. Majoritatea sunt exagerări, dar există și un sâmbure de adevăr: în momentul în care filmează sau apar în public, actrițele sunt machiate, aranjate în mod profesional. Nu cum ne dăm noi acasă cu puțin ruj, fond de ten, rimel și gata machiajul! Nu, fiind persoane publice, o mare parte a timpului și-o petrec în saloane de cosmetică, în cabina de machiaj și așa mai departe. Este evident că din moment ce petrec ore în șir pe platoul de filmare, va trebui să arate la fel de fresh ca atunci când au ieșit din cabina de machiaj. În spatele imaginii impecabile stau cei mai mari specialiști în industria frumuseții, care știu perfect ce tip de machiaj, ce nuanță de ruj sau fond de ten i se potrivește fiecărei femei, în funcție de forma feței, de culoarea tenului, a ochilor, a părului și mulți alți factori pe care specialiștii îi cunosc mai bine. Este normal ca atunci când persoana respectivă apare fără acest machiaj profesionist, contrastul să fie uriaș, de unde și uimirea și câteodată satisfacția multora.
Așadar, machiajul profesionist și cosmetica de lux fac minuni. Pentru ca machiajul să fie aplicat corect, este nevoie de o curățare în prealabil a tenului: îndepărtarea punctelor negre, exfoliere, măști de revigorare a tenului și așa mai departe.
Prin cosmetică de lux înțelegem toate procedurile de înfrumusețare la un standard ridicat de calitate. Aceasta presupune și utilizarea produselor de calitate, cum ar fi creme, uleiuri, măști de față pentru tratamentele faciale. Desigur că același produs nu este bun pentru toată lumea. Fiecare persoană este unică, la fel și tenul ei. Unele au tenul gras, altele mixt, mediu sau uscat. Fiecare tip de ten are propriile sale nevoi. Și produsele la fel, sunt create în funcție de nevoile fiecărui tip de ten.
Așadar, cum să nu ne dorim o ședință (sau mai multe) de cosmetică de lux, din moment ce vom avea pielea mai fină, mai odihnită și curățată de impurități?
Totuși, cosmetica nu se referă numai la ten. Când spunem „produse cosmetice”, ne referim la o gamă mai variată: vopsea de păr, măști de păr, lacuri de unghii, tratamente speciale pentru unghii și păr. Cum părul și unghiile sunt produse cornoase ale pielii, este normal ca acea cosmetică de lux să se îngrijească și de ele.
Deci? Tu ai apela la cosmetica de lux?
Scris de Sorina Ciocârlan

Comentarii