Pentru că azi a început totul...


Cunoscătorii știu că în Harry Potter, de Halloween a început totul. 
Într-o noapte de Halloween, Voldemort i-a ucis pe părinții lui Harry, iar când a încercat să facă același lucru cu el, blestemul s-a întors împotriva sa. Ar fi murit atunci dacă nu ar fi existat Horcruxurile.
Ați observat și că aproape în fiecare an, în celebra serie se întâmplă câte ceva important?


- În anul 1, de Halloween, Harry și Ron se împrietenesc cu Hermione. Așa se formează clasica prietenie. Pare ciudat, dar până atunci, nu prea aveau ei treabă cu Hermione, fata fiind percepută de cei doi băieți (mai ales de Ron) drept ciudată, preocupată numai de cărți, teme și școală, obsedată să respecte regulile, chiar puțin nesuferită. Cum am zice noi, tocilară. Însă seara de Halloween a schimbat totul. Hermione l-a auzit pe Ron făcând niște remarci neplăcute la adresa ei, ceea ce a supărat-o foarte tare. S-a retras plângând în baie, unde a dat peste un trol. Dar Harry și Ron au venit după ea și au scăpat-o de scârboasa și uriașa creatură, fapt ce le-a pecetluit pentru totdeauna prietenia.

- În anul 2, are loc petrecerea de ziua morții a fantomei Casei
Cercetașilor (Gryffindor), Nick Aproape Făr' de Cap. O petrecere la care sunt invitate numai fantome. Cel puțin până la Harry, Ron și Hermione. Din anumite motive, preferă să meargă la această petrecere decât la cina de Halloween din Marea Sală. Tot în acea seară are loc primul atac al monstrului din Camera Secretelor, la îndemnul moștenitorului lui Viperin/Slytherin.

- în anul 3, Sirius Black încearcă să intre prin efracție în camera de zi a Cercetașilor (Casei Gryffindor), atacând-o cu un cuțit pe doamna cea grasă din portretul ce păzea intrarea. Sfâșie pânza tabloului, iar doamna cea grasă fuge, temându-se să se întoarcă.

- În anul 4, de Halloween, Hogwarts primește invitați. Și anume, pe reprezentanții școlilor de magie Beauxbatons și Durmstrang, ce vor participa la Turnirul Celor Trei Vrăjitori. Facem cunoștință cu Igor Karkaroff, Viktor Krum, Madame Maxime și Fleur Delacour.

- În „Harry Potter și Copilul Blestemat”, controversata piesă de teatru ce vine în continuarea romanelor, de Halloween... nu vă spun, nu stric suspansul! Dar se întâmplă ceva extraordinar. Îmi aduce aminte de „I open at the close”. Ne întoarcem unde totul a început... Gata, deja v-am zis prea multe, cine a avut urechi a auzit!
So... Happy Halloween!

Surse foto: http://harrypotter.wikia.com/, The Shitch.co.uk, Tor.com

Comentarii

  1. Nu stiu cand apuc sa le citesc si eu ..fain articol , Sorina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci, Vero! Pai tocmai tu, cu fanul HP in casa? :)) Las' ca te invata Razvi, ma bazez pe el :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu