10 lucruri inedite pe care le-am făcut

Am văzut la Mili de la Literatura pe Tocuri un articol foarte interesant, în stilul provocărilor ce s-au purtat vara asta. Să spui 10 lucruri inedite pe care le-ai făcut. Cum mi-a plăcut ideea, hop și eu! Am zis să preiau. Sunt o persoană zăpăcită, cu tendința de a intra în tot felul de încurcături, așa că o să vorbesc despre ce îmi amintesc:

1. Am făcut baie de urzici


Eram mică, vreo 5-6 ani aveam. Am mers cu familia la niște cunoștințe, la Brănești. Totul frumos, ne plimbam prin natură, era totul verde, acoperit de iarbă. Calc pe un petic și mă pomenesc într-o groapă de urzici! N-am văzut groapa din cauza păturii de iarbă, care o acoperea. Cine n-a trecut printr-o astfel de experiență nu-și poate imagina nici pe departe senzația: mii de ace mă înțepau prin tot corpul, pielea îmi era roșie și umflată… Măcar dacă aș fi purtat pantaloni sau o bluză cu mânecă lungă, dar nu! Eram într-o rochiță galbenă, de vară, o văd și acum. Țipam și plângeam din toți rărunchii, nu suportam nicio haină pe mine. Țin minte că bunicile mi-au scos rochia și am mers așa. Bine, naibii, că eram copil și era încă acceptabil să te etalezi așa!

2. La un pas de tentativă de crimă la adresa unchiului

Când eu și verișoara mea era mici, unchi-miu se juca de-a fantomele cu noi. Își punea un cearșaf în cap și ne speria. Până la urmă ne-am prins noi, dar prima dată chiar am crezut că e o fantomă: își pusese cearșaful în cap și stătea pe treptele de la pivniță. Eu și verișoară-mea am început să aruncăm cu coceni de porumb în „fantomă”. Săracul, cu cearșaful pe cap, nu vedea nimic, avea și țigara pe dedesubt, se sufoca, s-a dezechilibrat și era gata să cadă pe scări. Până la urmă a strigat la noi că era el și așa l-am lăsat în pace J)

3. Am turnat o cutie de Ariel în WC și am uns un scaun cu Axion.

Tot din copilărie, aveam vreo 3-4 ani, dar țin minte destul de clar. Tocmai apăruseră aceste produse de curățenie, erau rare și scumpe. Venise cineva în vizită și cât timp ai mei erau ocupați cu musafirii, am vrut să le arăt ce fată harnică sunt eu. Am vrut să spăl WC-ul cu Ariel, turnând o întreagă cutie, și am uns scaunul cu Axion. Țin să menționez că eram foarte mândră de ce treabă făcusem.


4. M-am îmbătat la vârsta de 4-5 ani!Altă amintire din negura copilăriei. Pun pariu că nimeni nu a avut prima beție la o vârstă atât de fragedă! Venise fratele bunicii de la țară cu o damigeană de vin, pe care a lăsat-o în bucătărie. Nimeni nu observa că eu treceam pe acolo, băgam degetele în damigeană și beam câte puțin. Câte puțin, câte puțin, până când am început să râd isteric și să mă tăvălesc pe jos. Ai mei nu știau ce am, când au văzut capacul de la damigeană dat la o parte…5. Am mers în pantaloni de pijama pe stradă
Dacă eram copil și aici mai ziceai, dar întâmplarea e recentă! M-am îmbrăcat frumos, m-am aranjat, am mers pe stradă, iar când m-am întors am observat cu stupoare că eram în… pantaloni de pijama! Când am povestit, toată lumea mă întreba: „Dar nu ți-a fost frig?” (era iarnă). Nu, tocmai asta a fost. Nici nu mi-am dat seama, pentru că pantalonii erau groși.

6. Am mers cu metroul suprateran la Paris

Poate nu pare mare lucru, dar e o senzație așa ciudată… Probabil unde noi n-avem metrou suprateran. Eu și o prietenă ne-am tot învârtit, am întrebat lumea, nu găseam peronul pentru că în capul nostru nu era familiară ideea de metrou suprateran.


7. Am urcat în Galeria de Piatră din Saint Paul Cathedral

Super tare experiență! Cu frica mea de înălțimi, am reușit să urc
peste 100 de trepte întortocheate. Mi-era o frică la întoarcere… Dar a meritat!

8. Shopping vrei-nu-vrei
V-am spus că sunt zăpăcită. Sunt și neîndemânatică la greu. De multe ori mă identific cu Tonks din Harry Potter (cine a citit știe). De fiecare dată când duc o tavă sau car ceva mai valoros, gen pahare de cristal, toți din jurul meu au emoții și urmăresc totul cu sufletul la gură, ca pe o cursă cu obstacole.
Dar să trecem la ce ne interesează. Eram la film. Nu știu cum am făcut, dar am vărsat pe mine aproape tot paharul de Cola. Mi-am pătat pantalonii și mă gândeam ce naiba să fac, cum plec așa pe stradă. De uscat s-au uscat, dar fiind lichid închis la culoare, petele se vedeau de la o poștă. După film, am intrat într-un magazin (că tot eram în mall) și mi-am cumpărat o fustă. Culmea, am avut noroc să găsesc o fustiță frumoasă și pe măsura mea, iar acum este una dintre preferatele mele.

9. Bătaie în biserică

Nu e ceva de care mă mândresc, însă nu i se întâmplă oricui, așa că o să spun. Eram în apropierea Paștelui. Când lumea trebuie să fie evlavioasă, calmă și așa mai departe. Intru eu în biserică, plină de gânduri pioase, când mă trezesc că mă pocnește unul în gât. Cică „Mai repede!”. La care eu, fără să gândesc, pac! I-am tras una peste ochi. Nu-mi venea să cred! Mă luasem la bătaie în biserică! Nu mai scăpam de el, venea după mine și mă întreba cum de am dat în el. Nu cred că a mai dat în viața lui peste o nebună care să-i întoarcă lovitura, mai ales în biserică! Mă pregăteam pentru o confruntare pe treptele bisericii, dar n-a mai avut loc. Inutil să vă spun câte muștruluieli mi-am luat de la prietena mea cea mai bună, care era de față și își închipuia tot felul de scenarii, care mai de care mai pesimiste.

10. Am ieșit cu cuțitul la un vecin


Nu, aici n-a fost cu intenție! Spălam vasele, când sună la ușă. Era un vecin, iar eu n-am băgat de seamă că deschisesem ușa cu cuțitul de bucătărie în mână, pe care tocmai îl spălam. 
P.S.: Am uitat să vă spun: dacă doriți să preluați întrebările, sunteți invitații mei!

Comentarii

  1. Sorina, esti fenomenala! Chiar m-ai facut sa rad. Si in pijama am iesit si eu, doar ca stiam foarte bine ce fac. Era dimineata, ora 5-6, in timpul facultatii si impreuna cu prietena cea mai buna, am vrut sa mergem urgent la un ABC din apropiere. Fiind atat de devreme, ne-am gandit ca putem merge si in pijama si papuci... Mai are rost sa spun ca era taman ora la care lumea se indrepta spre munca?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sorina, mi-ai făcut ziua frumoasă încă de dimineață! Am râs cu lacrimi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti tare, Sorina! Am ras de nu se poate spune! Si eu care te credeam cuminte foc! :) )))))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu