Plata o plomo? Narcos!

Dacă aveți nevoie de un imbold pentru a vă face manichiura, uitați-vă la Narcos! Urmărind ultimele 2 episoade din sezonul 3 al serialului, mi-am ros aproape toată oja de pe unghii! Totul este atât de palpitant și ritmul atât de alert, încât uiți să respiri! Maică-mea a venit să vadă ce se întâmplă, pentru că la fiecare scenă mai tare, scăpam câte o exclamație. „Hiiiiii!!! Aaaaa!!!” – dacă se aude așa, sigur mă uit eu la Narcos!

Cum am ajuns să urmăresc Narcos?
Deși serialul era celebru și auzisem că e bun, nu mă tenta neapărat. Îl pusesem în categoria „poate o să-l văd vreodată”. Acea categorie în care sfârșesc multe cărți și filme bune, dar care nu reprezintă neapărat o prioritate, din cauza lipsei de timp sau a altor factori. Îți spui că poate o să te delectezi cu ele cândva, deși știi foarte bine că totul va rămâne la nivel de intenție.
Ce s-a întâmplat cu Narcos? M-am hotărât să-l urmăresc citind cartea Virginiei Vallejo, „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar” (mai multe găsiți aici), pentru a înțelege mai bine subiectul, despre care nu știam mai nimic.
Primele două sezoane, avându-i în atenție pe Escobar și cartelul din Medellín, mi-au plăcut. Sezonul 3 mi-a plăcut foarte mult.
După ce am ajuns la finalul sezonului 2, am avut dubii dacă să continui sau nu cu sezonul 3. Cu Escobar mort și cartelul din Medellin în afara atenției, nu știam ce să fac. Părea interesant cartelul din Cali, dar parcă nu era același lucru.
Am continuat și… bine am făcut! Sezonul 3 este mult mai bun decât primele două! Dacă ceva nu mi-a plăcut la primele două sezoane este faptul că prea o „lălăie”. Ba cu familia lui Escobar, ba cu nu știu cine… Pe la jumătate ajunsesem să mă satur, pentru că se repeta la nesfârșit același lucru: DEA era gata, gata să-l prindă pe Escobar, dar scăpa de fiecare dată. Ce-i drept, acesta este adevărul istoric, greu l-au mai prins.
Sezonul 3, totuși, nu mi-a dat timp să respir! Ritmul foarte alert, totul palpitant până în ultima clipă, plus actorii foarte buni. Apropo de actori, m-am bucurat să reîntâlnesc câțiva pe care-i știam din telenovele. Juán Pablo Raba (vărul lui Escobar), Juán Pablo Shuk (colonelul Martinez), Manolo Cardona (ministrul Justiției pe timpul lui Gaviria), Ana de la Reguera (comunista Elisa), Margarita Rosa de Francisco (jurnalista), cei care i-au interpretat pe frații Rodríguez. Și câți or mai fi fost de-a lungul celor trei sezoane, dar nu-mi vin acum în minte. Actori buni și frumoși, de parcă îți vine să urmărești serialul numai de dragul lor!
Nu spun cât mă distram încercând să ghicesc accentele actorilor. Ca vorbitoare de spaniolă, mereu m-au fascinat accentele din America de Sud, ce se modifică odată ce treci granița. Singura reținere pe care o am acum este că imediat ce voi deschide gura în spaniolă, o să-mi iasă numai înjurături: „Mal paridos, hijos de puta y el presidente maricón!” – cunoscătorii știu! Da, serialul ăsta mi-a îmbogățit vocabularul cu înjurături sud-americane!
Nu pot decât să spun că abia aștept sezonul 4, a cărui acțiune este stabilită în Mexic. Să ne pregătim pentru mariachi, zic! Între timp, ne delectăm cu superba melodie din generic:Sursă foto: Pinterest


Comentarii