Secta lui Chucky (2017) – ce a fost și ce a ajuns


                                    

Titlu original: Cult of Chucky
Anul apariției: 2017
Țara de origine: SUA
Durata: 91 minute
Genul: horror, thriller
Regizor: Don Mancini
Scenariu: Don Mancini
Distribuție: Brad Dourif (Chucky), Fiona Dourif (Nica), Jennifer Tilly (Tiffany), Alex Vincent (Andy)


Scriam într-un articol că poate voi urmări ultimul film din seria Chucky și că vă voi ține la curent. De urmărit l-am urmărit și… mai bine n-o făceam!
Dacă am fost dezamăgită de cel de-al patrulea, „Mireasa lui Chucky” („Bride Of Chucky”), de acesta, ultimul, nici nu știu ce să zic. Este cel mai prost film cu Chucky văzut de mine! N-am văzut părțile 5 și 6, dar nici nu vreau s-o fac! Măcar în „Mireasa lui Chucky” aveam parte de acțiune și uitam cât de vulgar și nereușit este, dar cel din 2017 este plictisitor de la început până la sfârșit!
Prea multă violență fără sens, iar când vorbesc păpușile între ele… și un copil putea să scrie un scenariu mai bun!
Speram că dacă se întoarce Andy (Alex Vincent), producția să fie mai OK. Ei bine, m-am înșelat! Eram curioasă să-l reîntâlnesc pe băiețelul de odinioară, care a făcut destul de plăcute primele 3 filme, când… constat că Andy a devenit un psihopat, care ține în casă… capul lui Chucky și vorbește cu el! Serios, ce fel de om ar face așa ceva? Cu atât mai mult cu cât l-a traumatizat…
Una dintre primele scene ni-l arată pe Andy la o întâlnire cu o fată. După ce Andy îi vorbește despre demonii din trecutul său, fata îi spune că îl consideră un tip drăguț, dar că nu vrea să aibă de a face cu problemele lui. Atunci chiar mi-a părut rău de el: mereu se întâmpla același lucru, trecutul îl urmărea, lumea îl evita din cauza unor fapte de care el nu era vinovat. Dar când l-am văzut că ajuns acasă, scoate capul lui Chucky din dulap… i-am zis în gând tipei: „Bine ai făcut, fată! Te înțeleg perfect!”
De fapt, toți din filmul acesta sunt psihopați, și nu o spun doar pentru că majoritatea acțiunii se desfășoară într-un spital psihiatric. De fapt, pacienții par mai normali decât cei aflați în libertate. Medicul psihiatru, care o hipnotizează pe Nica pentru a profita de ea… Un adevărat sociopat, imun la suferința celor din jur. Dar nu am avut nevoie să ajung la acea scenă pentru a-mi da seama de adevărata lui natură. Este unul dintre personajele care m-au enervat cel mai tare și singurul lucru bun din film a fost când Chucky/Nica i-a zdrobit fața cu pantoful.
Singurul personaj mai plăcut era infirmierul, dar bineînțeles că Chucky l-a omorât.

În concluzie, este un film prost, plin de violență inutilă, se vrea a fi în parte comedie, dar eșuează lamentabil, iar în ceea ce privește aspectul horror, nu mă sperie deloc, mă dezgustă. Un sfat: țineți-vă copiii departe de el și nu numai; n-ar strica să vă protejați neuronii, evitați să-l urmăriți, chiar nu merită! Doar dacă nu aveți vreo curiozitate morbidă, ca mine. Dar gata, m-am lecuit! Este ultimul articol pe care-l scriu despre Chucky!

Comentarii