Îngerul meu secret


Există cărticele de 150, 200 de pagini pe care abia le termini și cărămizi de peste 400 de pagini ce se citesc într-o clipită. „Îngerul meu secret” face parte din cea de-a doua categorie. Nu este chiar cărămidă (mai degrabă „semi-cărămidă”), pare stufoasă, dar se citește extrem de ușor.  Stilul face această diferență. Cel al Federicăi Bosco este simplu, fluid, captivant. Când eram departe de carte, mă întrebam ce mai fac Mia și Patrick.
Se vede că autoarea e italiancă! Romanul este intens, te face să simți trăirile personajelor, treci ușor de la agonie la extaz, de la râs la plâns, suferi și te bucuri alături de protagoniști. Iar personajele sunt complexe, precum și relațiile dintre ele.
„Îngerul meu secret” este continuarea romanul „Îndrăgostită de un înger”. Autoarea a declarat că primind mesaje de la cititorii nemulțumiți de finalul primului roman, a hotărât să scrie o continuare, devenită, în cele din urmă, trilogie.
Cartea se deschide cu Mia, o adolescentă de aproape 16 ani, aflată în comă. Iubitul ei, Patrick, a murit salvându-i câinele de la înec, iar ea a încercat ulterior să se sinucidă. A intrat în mare cu intenția de a se îneca, însă un miracol a salvat-o. Un miracol numit Patrick. https://literaturapetocuri.ro/ingerul-meu-secret-de-federica-bosco-editura-allfa-all-recenzie.html

Comentarii