Bye, bye, Yahoo Messenger!


Sorina Ciocarlan is now online.
„Yahoo Messenger will no longer be supported after July 17”. Ia că a venit și ziua despărțirii! 😞
Yahoo Messenger, câte amintiri frumoase… Acum vreo 10 ani, bătrânul Mess, pe care astăzi nu-l mai folosește nimeni, pe care nu-l mai susține nimeni, era de nelipsit de pe calculatoarele noastre. Ca Facebook-ul sau What`s app-ul astăzi.
„Hai pe mess!”
„Intri diseară?”
„L-am văzut pe cutărică aseară, era pe mess!”
„Ai văzut cutăreasca ce poză și-a pus la avatar?”
Era la mare modă la vremea respectivă! Îți schimbai poza la avatar (pe vremea aia nu era Facebook, unde poți pune câte poze vrei), căutai citate inspirate pentru status, iar emoticoanele! Emoticoanele îți dovedeau că poți să fii expresiv și din spatele monitorului, atunci când tastezi. Chiar dacă persoana nu te poate auzi, poți să-ți exprimi bucuria, curiozitatea, teama, furia, dezgustul. Poți chiar să te tăvălești pe jos de râs! Poți să plângi, poți să-ți rotești ochii în cap de mirare, poți să petreci.
Mijlocul preferat al liceenilor de atunci (și nu numai) de a comunica la distanță. Uitându-mă în urmă, îmi dau seama cât comunicam pe vremuri: vorbeam la școală cu colegii și mai stăteam seara vreo oră-două pe Mess! Ce vorbeam atâta, nu știu, dar parcă era mai de calitate comunicarea. Parcă râdeam mai mult.
Câte râsete, câte drame, câte dezbateri s-au consumat pe Mess! Câte țări s-au pus la cale! Câte conferințe! Câți nervi când pica netul și nu reușeai să intri!
De câțiva ani, de când s-au impus Facebook și What`s app, nici Messul nu mai e ce a fost. Varianta sa inițială (aia cu emoticoane mișto, cu poze la avatar și status-uri) a dispărut, iar în urmă cu ceva vreme, am aflat că pe 17 iulie se va desființa de tot.
Nu știu de ce părere sunteți voi, însă eu zic că nimic nu e ca Messul: nici Facebook, nici What`s app, nici orice invenție va mai ieși pe piață. Cel puțin What`s app pe calculator chiar mă enervează! Pică întruna, ceea ce nu se întâmpla cu bătrânul Mess. Chiar îi regret dispariția și întotdeauna îl voi privi cu nostalgie.
Cu părere de rău, a venit vremea să-i spun: „Bye, bye, Yahoo Messenger!”. Pa, messule, mi-a plăcut mult de tine, ne-ai servit ca lumea și dacă ar fi după mine, te-aș păstra mulți ani de acum încolo, dar ce să-i faci, nu se poate!
Sorina Ciocarlan has signed out 😞

Sursă foto: Philihappy

Comentarii

  1. Nu l-am mai folosit de ani de zile, dar inainte... pfff, era chiar de nelipsit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu l-am folosit :)) Pana la disparitie :)) Nu inteleg de ce lumea prefera alte alternative, messul era perfect :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu