Dacă e weekend, e mic dejun în bucătărie!


       
E weekend, să-l întâmpinăm cum se cuvine! Cu ce asociez eu weekendul? Cu diminețile în care iau micul dejun împreună cu familia, în jurul mesei din bucătărie. Nimic nu se compară cu o cafea băută în tihnă, fără nicio grabă. Cum în timpul săptămânii nu am timp pentru ritualul savurării cafelei și al unui mic dejun cum se cuvine, weekendul este perioada mea de desfătare, asociată cu dimineți în care fac ce vreau eu.
Pentru o relaxare fără egal, este nevoie ca locul să inspire liniște, bunăstare, emoții pozitive. Și cum în cazul meu acest loc este bucătăria, pentru diminețile de weekend și nu numai, este important să fie amenajată corespunzător. Ba mai mult, mâncarea împrumută din energia momentului. De câte ori nu vi s-a tăiat pofta de mâncare în urma unei discuții în contradictoriu? Nu degeaba pe vremuri se respecta mult mai fidel ritualul mesei… Momentul mesei era sfânt, când toată lumea se aduna, totul era aranjat frumos și lucrurile decurgeau lin, nimeni nu se grăbea și nu își verifica telefonul în timp ce mânca.
Se pot recrea acele momente în ziua de azi? Totul depinde de noi, dar și de modul în care amenajăm locul în care luăm masa.
            Dacă aș avea un buget nelimitat, aș amenaja o bucătărie ca în filmele americane, dotată cu produse de la Franke, cel mai mare producător de chiuvete de bucătărie din lume. Bucătăria mea de vis ar cuprinde un aparat de cafea minune, cu dotări tehnologice de ultimă oră, un frigider, o mașină de spălat vase (recunosc, sunt o leneșă, aș face orice pentru a mă sustrage de la spălatul vaselor), un cuptor Franke  și o plită Franke. Cel mai mult îmi place la cuptor faptul că păstrează o linie retro prin aspect, dar în același timp, oferă facilități moderne: 6 funcții și geamuri termoreflexive, care mențin căldura în interior, împiedicând-o să se piardă în exterior. Astfel, consumul energetic este optim. Este dotat și cu un ceas analogic, care ne scutește de grija timpului de coacere.
Plita este perfectă pentru vasele de gătit mari, acestea fiind manevrate cu ușurință.

            Aleg să îmbin confortul modern cu aspectul clasic, retro, așa că voi comanda o baterie Franke Old England Avena pentru chiuvetă, care să se potrivească estetic cu linia retro a cuptorului. Ba mai mult, bateria se potrivește foarte bine cu vasele de dimensiuni mari, la fel ca în cazul plitei.

            Desigur că masa în jurul căreia se va lua micul dejun în diminețile de week-end va fi nelipsită în continuare, la fel și spațiile de depozitate pentru vase și neapărat, colțul pisicilor, cu bolurile pentru mâncare și apă.
            Totodată, mă voi axa cât de mult posibil pe lumina naturală și pe culori vii, care să crească starea de bine și să inducă o atmosferă plăcută.
            Așa să tot stai în bucătărie!
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020

Comentarii