Relaxarea înseamnă acasă


„Tehnologia este arta de a transforma ştiinţa în ceva practic.” – Marcio Barrios      
Spacer este un prieten de-al meu mai vechi. Mă însoțește la muncă, unde am mouse și tastatură Spacer, dar și acasă, în momentele de relaxare, când ascult melodiile preferate sau când urmăresc un film.
Recunosc, tehnologia nu mi-a fost dintotdeauna cea mai bună prietenă. Totuși, cu timpul m-am convins că utilizată cum trebuie, ne aduce multe beneficii. Ne ușurează munca și creează modalități noi de petrecere a timpului liber, chiar în situații precum cea pe care o trăim la momentul actual, când este bine să stăm cât mai mult pe acasă. Știu că primăvara, cu pomii ei înfloriți și zilele însorite, ne îmbie să ieșim, să ne plimbăm, să ne întâlnim cu prietenii, dar paza bună trece primejdia rea. Putem folosi această perioadă pentru odihnă, pentru a face lucruri prin casă, pentru care în mod normal nu aveam timp. Să vedem un film, să citim o carte, să ascultăm muzică bună, mai ales când avem sprijinul de necontestat al tehnologiei. Ziua de azi, cu o tehnologie atât de dezvoltată, reprezintă cel mai bun moment pentu a sta acasă.
Când tehnologia nu era atât de dezvoltată, nici opțiunile de relaxare și petrecere a timpului liber nu erau atât de variate și numeroase. Acum avem Internet, laptopuri, calculatoare, platforme online cu filme, seriale și jocuri, canale de muzică, unde putem găsi orice melodie… Practic, pentru orice hobby sau tip de activitate (călătorii, gătit) există un site, platformă, canal… În ziua de azi, nici nu ai nevoie să ieși din casă pentru distracție și relaxare.
 IT comes home. Acasă. De câte ori nu ți-ai dorit să ajungi acasă pentru a urmări serialul preferat? În aceste zile în care recomandările sunt să stăm cât mai mult pe acasă, îmbinăm utilul cu plăcutul, datoria cu relaxarea. Acum dar nu numai, relaxarea înseamnă acasă.
Cum poți petrece mai bine acest timp decât vizionând filme și seriale? Chiar primul cuvânt din expresia „IT comes home” mă duce cu gândul la un film popular, realizat în două părți și ecranizat după o capodoperă scrisă de Stephen King, „IT”.
O ciocolată caldă, popcorn, filme și seriale vizionate la o calitate audio-video superioară, ce altceva ți-ai mai putea dori?
            Pentru mine, filmele și serialele reprezintă un mod de relaxare de dinainte de a fi safe și cool. Când ai și niște boxe Spacer  la dispoziție, nimic nu te mai poate scoate afară.
Cu un design elegant, ce se potrivește în orice decor, odată conectate la laptop sau la desktop, boxele îmi oferă momente de relaxare nu numai în cazul filmelor. Cu ajutorul lor ascult muzică, mai ales în timp ce scriu recenzii și articole (da, și pentru Spring SuperBlog), bucurându-mă de o calitate superioară a sunetului. Această modalitate de petrecere a timpului mai are un avantaj: ține la distanță gândurile negative, îndreptându-ne atenția către lucruri pozitive. Așa ținem și panica la distanță, evadând în alte universuri, mai mult sau mai puțin plăcute, depinde de preferințe.
Voi la ce strategii de relaxare în casă v-ați gândit? Cu ce vă vine în sprijin tehnologia?
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.
 Surse foto: Pexels, Spacer.

Comentarii

Trimiteți un comentariu